Cuscus cu legume si caracatita
PrinteazaCuscus cu legume si caracatita din: caracatita, cuscus, ulei, usturoi, lamaie, patrunjel, rosii cherry, capere, salata, ciuperci, morcovi, sare, piper.
- 500 g pui de caracatiţe
- 150 g cuşcuş
- 100 ml ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- o lămâie
- o legătură de pătrunjel
- 200 g roşii cherry
- o lingură cu capere
- 150 g salată
- 150 g ciuperci
- doi morcovi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală se încinge o lingură cu ulei de măsline, se pun caracatiţele şi se prăjesc trei minute.
Se întorc pe cealaltă parte şi se prăjesc încă trei minute. Intr-o cratiţă se încing 50 ml ulei, se presară usturoiul feliat şi se căleşte un minut.
Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă sucul şi coaja rasă de la jumătate de lămâie, pătrunjelul tocat şi caracatiţele. Se condimentează, se amestecă şi se acoperă cu un capac.
Roşiile se spală, se şterg cu un şervet, se ung cu ulei şi se condimentează. Se frig pe grilul încins, se pun pe un platou şi se pătrează la cald.
Cuşcuşul se pune într-un bol cu restul de ulei, sare, piper şi apă clocotită cât să-l depăşească cu un deget. Se amestecă, se acoperă cu o farfurie şi se lasă zece minute.
Se pune în boluri, se aşază alături roşiile, salata verde amestecată cu caperele, coaja şi sucul de lămâie rămase şi caracatiţele.
Cuscus cu legume si caracatita
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/cuscus-cu-legume-si-caracatita html