Cuşcuş cu legume si portocala
PrinteazaCuşcuş cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac, rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea soarelui.
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mare, curata si tocata
- 1 baton de scortisoara
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 l concentrat vegetal
- 400 g mazare din conserva
- 25 g cuscus
- 25 g migdale, tocate
- 1 lingura praf de curry sau mix de condimente orientale
- 600 g dovleac (patison, un dovleac cu miez moale, cremos), taiat in cuburi mici
- 1 gulie mica, curatata si taiata cuburi mari
- 400 g rosii proaspete, tocate
- 1 portocala, coaja rasa si sucul
- 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
- 1 lingura de menta, proaspat tocata
- 2 linguri seminte de floarea soarelui
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă ceapa, mirodeniile şi usturoiul şi câleşte-le timp de 5 minute. Adaugă dovleacul, gulia, roşiile şi 700 ml din concentratul de legume, lasă să dea în clocot, apoi fierbe la foc mic, 20 minute, până se înmoaie. Adaugă jumătate din sucul de portocală şi coaja, apoi mazărea şi fierbe la foc mic încă 5 minute.
Intre timp, fierbe, în alt vas, concentratul vegetal rămas împreună cu restul de suc de portocală şi coajă, la de pe foc, adaugă cuşcuşul şi acoperă cu un capac. Lasă 5 minute, să se înmoaie, apoi amestecă granulele de cuşcuş cu o furculiţă.
Adaugă pătrunjelul şi menta, migdalele şi seminţele de floarea-soarelui şi amesteca bine. La final, asezonează mâncarea cu sare şi piper.
Cuşcuş cu legume si portocala
Pofta buna!
Cuscusul asta arata delicios!