Cuşcuş cu pui şi curry
PrinteazaCuşcuş cu pui şi curry din: piept de pui, ardei grasi, pudra de curry, cuscus, ardei iute, ceapa, usturoi, lamaie, vin, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, ghimbir si ananas.
- doi piepti de pui
- doi ardei grasi
- pudra de curry
- 200 g cuscus
- un ardei iute
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- o lamaie
- 250 ml vin alb demidulce
- o lingura cu rozmarin uscat
- sare
- piper
- ulei de masline
- patrunjel
- ghimbir
- ananas
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Ardeii graşi se curăţă de seminţe şi se taie rondele sau felii; ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
Piepţii de pui se dezosează, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se încinge puţin ulei de măsline într-o cratiţă, se pune jumătate din ceapă, usturoi şi ardei iute şi se călesc două minute.
Se adaugă carnea de pui, o linguriţă cu pudră de curry şi se amestecă. Se călesc până ce puiul începe să se albească, se toarnă vinul, se presară puţin piper şi jumătate din rozmarin. Se fierbe la foc mediu până scade sosul şi se înmoaie carnea de pui, eventual mai adăugând apă dacă este nevoie.
Ardeii graşi, ardeiul iute, ceapa şi usturoiul rămase se călesc în puţin ulei împreună cu rozmarinul rămas, se amestecă bine cu cuşcuşul înmuiat şi se servesc alături de puiul cu curry. La puiul cu curry se mai poate adauga ghimbir ras sau anas taiat cubulete.
Cuşcuş cu pui şi curry
Pofta buna!