Cuscus cu pui si legume picante
PrinteazaCuscus cu pui si legume picante din: cuşcuş, piept de pui, boabe de porumb, dovlecel, ardei capia, morcov, porumb, pudra de chili, pătrunjel verde, cimbru verde, sare de mare.
Ingrediente:
- 200 g cuşcuş
- 100 g piept de pui
- 70 g boabe de porumb
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia
- 1 morcov
- 70 g porumb
- pudră de chili
- câteva fire de pătrunjel verde
- cimbru verde
- sare de mare
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl tai în cubuleţcj. Cureţi legumele, după care le speli şi le tai după dorinţă, în bastonaşe, cubuleţe ori fâşii.
Intr-o tigaie încinsă, căleşti pieptul de pui, presari pudra de chili şi amesteci uşor, ca să se rumenească pe toate părţile.
Adaugi legumele, boabele de porumb scurse, cimbru, sare de mare şi continui fierberea îrţ vasul parţial acoperit, pentru aproximativ 5 minute.
Intr-o altă cratiţă, rumeneşti puţin boabele ‘de cuşcuş, apoi stingi cu 200 ml apă fierbinte, sărezi după gust şi laşi să fiarbă la foc mic.
Presari pătrunjel şi serveşti preparatul alături de pui şi legumele picante. Poţi să pregăteşti acest preparat acasă şi să-l serveşti ca garnitură la fripturi la grătar sau îl poţi pregăti în camping.
Cuscus cu pui si legume picante
Pofta buna!