Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion

Printeaza

Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion din: supă de bază sau apă, seminţe de fenicul,  seminţe de chimion, sare, piper negru, cuscus, unt.

Cuscus_cu_verdeturi

Ingrediente:

  • 425 ml supă de bază sau apă
  • 1 lingură rasă de seminţe de fenicul
  • 1 lingură rasă de seminţe de chimion
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 250 g cuşcuş
  • unt

Mod de preparare:

Aduceţi la fierbere supa de bază sau apa împreună cu seminţele de fenicul şi chimion şi asezonaţi cu sare şi piper. Turnaţi-o peste cuşcuş, amestecaţi şi lăsaţi deoparte 15 minute.

Puneţi totul într-un vas uns cu puţin unt pentru a-l băga la cuptor şi acoperiţi-l cu o folie de aluminiu unsă şi ea cu un strop de unt.

Folosiţi o temperatură mai scăzută (150°C/ treapta 2 la cuptorul pe gaz) timp de 10-15 minute — astfel va fierbe uşor cuşcuşul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.