Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion
PrinteazaCuscus cu seminte de fenicul si de chimion din: supă de bază sau apă, seminţe de fenicul, seminţe de chimion, sare, piper negru, cuscus, unt.
Ingrediente:
- 425 ml supă de bază sau apă
- 1 lingură rasă de seminţe de fenicul
- 1 lingură rasă de seminţe de chimion
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 250 g cuşcuş
- unt
Mod de preparare:
Aduceţi la fierbere supa de bază sau apa împreună cu seminţele de fenicul şi chimion şi asezonaţi cu sare şi piper. Turnaţi-o peste cuşcuş, amestecaţi şi lăsaţi deoparte 15 minute.
Puneţi totul într-un vas uns cu puţin unt pentru a-l băga la cuptor şi acoperiţi-l cu o folie de aluminiu unsă şi ea cu un strop de unt.
Folosiţi o temperatură mai scăzută (150°C/ treapta 2 la cuptorul pe gaz) timp de 10-15 minute — astfel va fierbe uşor cuşcuşul.
Pofta buna!