Cuscus cu ton si roşii uscate

Printeaza

Cuscus cu ton si roşii uscate

Cuscus cu ton si roşii uscate

Ingrediente:

  • 300 g cuşcuş
  • 300 g fasole verde
  • 400 g ton în ulei
  • 100 g roşii uscate în ulei
  • sare, piper
  • mentă
  • un vârf de cuţit de boia iute
  • o lingură de ulei de floarea-soarelui
  • 100 ml iaurt
  • 50 ml smântână

Preparare:

Iaurtul se amestecă bine cu smântână, sarea, piperul şi menta tocată. Se acoperă cu un capac şi se introduce la rece.

Intr-o oală se pune la fiert apă, cu o linguriţă de sare şi o lingură de ulei. Când clocoteşte se ia de pe foc şi se toarnă peste cuşcuşul pus într-o oală mai mare.

Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle. Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pune la fiert în apă cu sare.

Tonul se scoate din conservă, se scurge de ulei şi se toacă mărunt. Se pune într-un castron împreună cu boiaua iute, sarea şi piperul după gust.

Se adaugă fasolea verde scursă de apă şi răcită, roşiile uscate scurse de ulei şi tăiate în bucăţele.

Se presară menta tocată, se amestecă şi se serveşte imediat, cu sosul de mentă.

Cuscus cu ton si roşii uscate.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu de obicei mananc piept de pui cu garniture de cuscus. E foarte gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.