Cuscus cu vinete si morcovi
PrinteazaCuscus cu vinete si morcovi
Ingrediente:
- 400 g cuşcuş
- apă
- două vinete
- o jumătate de ţelină
- 4 morcovi
- două cepe
- 100 g unt
- 100 ml ulei de măsline
- o linguriţă de busuioc uscat
- o linguriţă de cimbru uscat
- oţet de mere
- sare, piper
- pătrunjel
- iaurt
- mentă proaspătă
Preparare:
Ţelina şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în cuburi. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pune o oală cu un litru de apă la fiert şi când dă în clocot se adaugă legumele tocate.
Se condimentează, se adaugă 50 ml ulei şi se lasă la fiert. Când legumele sunt înmuiate, se scot morcovii şi cuburile de ţelină într-un castron. Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă deasupra din lichidul în care au fiert legumele. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle.
Lichidul rămas se pune din nou la fiert, împreună cu verdeaţa uscată şi două linguriţe de oţet de mere până când devine ca un sos. Vinetele se spală, se taie în felii şi se prăjesc în restul de ulei amestecat cu unt.
Se condimentează şi se scot cu o spumieră. Cuşcuşul se serveşte alături de cuburile de legume şi vinetele prăjite, stropite cu sosul de legume şi presărate cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!
Imi place cuscusul, e o alternativa simpla si buna la orez. O sa incerc reteta asta.