Cuscus cu vinete si morcovi

Printeaza

Cuscus cu vinete si morcovi

Cuscus cu vinete si morcovi

Ingrediente:

  • 400 g cuşcuş
  • apă
  • două vinete
  • o jumătate de ţelină
  • 4 morcovi
  • două cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei de măsline
  • o linguriţă de busuioc uscat
  • o linguriţă de cimbru uscat
  • oţet de mere
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • iaurt
  • mentă proaspătă

Preparare:

Ţelina şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în cuburi. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pune o oală cu un litru de apă la fiert şi când dă în clocot se adaugă legumele tocate.

Se condimentează, se adaugă 50 ml ulei şi se lasă la fiert. Când legumele sunt înmuiate, se scot morcovii şi cuburile de ţelină într-un castron. Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă deasupra din lichidul în care au fiert legumele. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle.

Lichidul rămas se pune din nou la fiert, împreună cu verdeaţa uscată şi două linguriţe de oţet de mere până când devine ca un sos. Vinetele se spală, se taie în felii şi se prăjesc în restul de ulei amestecat cu unt.

Se condimentează şi se scot cu o spumieră. Cuşcuşul se serveşte alături de cuburile de legume şi vinetele prăjite, stropite cu sosul de legume şi presărate cu verdeaţă tocată.

Cuscus cu vinete si morcovi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place cuscusul, e o alternativa simpla si buna la orez. O sa incerc reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.