Cuscus cu legume, carne de ied si salata de castraveti
PrinteazaCuscus cu legume, carne de ied si salata de castraveti din: cuşcuş, ardei rosu, ardei galben, ceapă roşie, mazăre, sare, piper, carne de ied, sare, piper, usturoi, ulei de măsline, măghiran, marar, cimbru, frunze de telina, castravete, iaurt, zeama de lamaie.
- 250 g cuşcuş
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- 1 ceapă roşie
- 200 g mazăre fiartă
- sare
- piper
Pentru carnea de ied:
- 800 g carne de ied
- sare
- piper
- usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- măghiran
- mărar
- cimbru
- ţelină frunze
Pentru salată:
- 1 castravete (500 g)
- 5 linguri iaurt
- zeama de la jumătate de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cuşcuşul în 500 ml apă, apoi îl amesteci cu 11 ardei mazărea, ardeiul tocat cubuleţe, ceapa tăiată felii şi condimentezi cu sare şi piper. Carnea de ied o fierbi cu condimente şi o prăjeşti în ulei de măsline cu usturoi.
Dai castravetele pe râzătoare, îl sărezi puţin, îl storci de zeamă şi amesteci cu 5 linguri iaurt, zeama de la o jumătate de lămâie, sare şi piper.Ornezi totul cu cimbru si mărar.
Cuscus cu legume, carne de ied si salata de castraveti
Poftă bună!