Cuscus cu legume, carne de ied si salata de castraveti

Printeaza

Cuscus cu legume, carne de ied si salata de castraveti din: cuşcuş, ardei rosu, ardei galben, ceapă roşie, mazăre, sare, piper, carne de ied, sare, piper, usturoi, ulei de măsline, măghiran, marar, cimbru, frunze de telina, castravete, iaurt, zeama de lamaie.

 

Ingrediente: Cuscus_cu_legume_carne_de_ied_si_salata_de_castraveti

  • 250 g cuşcuş
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapă roşie
  • 200 g mazăre fiartă
  • sare
  • piper

Pentru carnea de ied:

  • 800 g carne de ied
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • măghiran
  • mărar
  • cimbru
  • ţelină frunze

Pentru salată:

  • 1 castravete (500 g)
  • 5 linguri iaurt
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbi cuşcuşul în 500 ml apă, apoi îl amesteci cu 11 ardei mazărea, ardeiul tocat cubuleţe, ceapa tăiată felii şi condimentezi cu sare şi piper. Car­nea de ied o fierbi cu condimente şi o prăjeşti în ulei de măsline cu usturoi.

Dai castravetele pe râzătoare, îl sărezi puţin, îl storci de zeamă şi amesteci cu 5 linguri iaurt, zeama de la o jumătate de lămâie, sare şi piper.Ornezi totul cu cimbru si mărar.

Cuscus cu legume, carne de ied si salata de castraveti

Cuscus_cu_legume_carne_de_ied_si_salata_de_castraveti

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.