Cuşcuş cu legume înăbuşite
PrinteazaO reteta delicioasa de cuscus cu legume inabusite din: cuscus, ceapa, ulei de masline extravirgin, dovlecei, morcovi, mazare, linte, usturoi, curcuma, chimen, sups concentrata de legume, sare si piper.
- 300 g cuşcuş
- 2 cepe
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 dovlecei
- 4 morcovi
- 1 50 g mazăre
- 300 g linte
- 2 căţei usturoi
- 1 linguriţă curcuma
- 1 vârf de cuţit chimen
- 200 ml supă concentrată de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă o ceapă foarte mărunt şi căleşte-o uşor într-o cratiţă cu o lingură de ulei încins. Când începe să devină sticloasă, adaugă cuşcuşul şi căleşte-l la foc iute 1 minut.
Toarnă în fir subţire apa clocotită cu o linguriţă de sare, ia vasul de pe foc, acoperă-1 cu un capac şi lasă cuşcuşul să se umfle 10 minute, după care răstoarnă-l într-o tavă şi amestecă-l ca să nu rămână lipit şi să aibă cocoloaşe.
Intre timp, taie ceapa rămasă julien, iar morcovii şi dovleceii — bastonaşe subţiri. Fierbe lintea în apă cu o linguriţă de sare timp de 25 de minute şi scurge-o. Incinge uleiul rămas într-o tigaie neaderentă şi căleşte ceapa până devine aurie, apoi adaugă usturoiul necurăţat de coajă.
Lasă-le să se călească împreună încă 5 minute, apoi pune morcovii, dovleceii, mazărea şi lintea. Adaugă supa concentrată de legume şi condimentează cu piper, după gust, chimen şi curcuma.
Lasă totul să fiarbă până când scade lichidul. Aşază cuşcuşul într-un vas ceramic mare, toarnă legumele şi serveşte imediat.
Cuşcuş cu legume înăbuşite
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cuscus cu legume
- reteta cuscus cu legume
- retete cuscus cu legume
- cus cus cu legume
De udne se cumpara cuscus?