Salată cu avocado și cușcuș din: avocado, castraveti, rosii, ardei, amestec de verdeturi, rucola, baby spanac, salata creata, branza, lamaie, ulei de masline, sare, piper, cuscus, ceapa rosie, condiment. Ingrediente: 1 avocado mare 2 castraveți 3 roșii 1 ardei verde 1/2 pungă amestec de verdețuri pentru salată: rucola, baby spanac și salată creață 150 g […]
Cuşcuş cu legume si miez de nuca
PrinteazaCuşcuş cu legume si miez de nuca din: morcovi, mazare, ardei capia, varza rosie, nuca, ceapa, unt, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g cuşcuş
- doi morcovi
- 100 g mazăre
- doi ardei capia
- o varză roşie mică
- 100 g miez de nucă
- o ceapă
- 20 g unt
- 50 ml reducţie de oţet balsamic
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovii curăţaţi de coajă şi mazărea se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg de apă şi se pun într-un bol.
Morcovii se taie felii, apoi cubuleţe şi se lasă peste mazăre.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
Intr-o tigaie se încing untul şi puţin ulei de măsline, se adaugă ceapa şi ardeii, se călesc până se înmoaie, apoi se pun morcovii şi mazărea.
Se toarnă puţină apă, se condimentează şi se lasă să scadă sosul.
Cuşcuşul se pune într-un bol cu două linguri cu ulei, sare şi piper. Se toarnă deasupra apă clocotită cât să-l depăşească cu două degete, se acoperă cu o farfurie şi se lasă să se umfle.
După zece minute se amestecă bine cu legumele călite, cu jumătate din cantitatea de nuci şi se verifică de gust.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cuscuș cu sparanghel: din: cuscus, sparanghel, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, apa. Această rețetă de cuscuș cu sparanghel este ușor de preparat, sănătoasă și plină de arome proaspete. Cuscușul oferă carbohidrați sățioși, iar sparanghelul adaugă o notă crocantă și o mulțime de nutrienți benefici pentru organism. Ingrediente: 200 g cuscuș […]
Pofta buna!