Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel
PrinteazaCuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper, seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus, scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri boabe de piper negru
- 2 linguri seminţe de susan
- 300 g file de miel
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 8 linguri ulei de măsline
- 350 g cuşcuş
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă boia
- 1 linguriţă curcuma
- 1 linguriţă piper de Cayenne
- 500 ml supă
- 30 g stafide
- sare
- 10 linguri oţet de mere
- piper
- 200 g roşii
- 200 g castravete
- 2 legături pătrunjel
Mod de preparare:
Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel: pisează boabele de piper şi coriandru şi presară pe carne. se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă.
călesc în 2 linguri de ulei, se adaugă cuşcuş, scorţişoară, boia, curcuma şi piper de Cayenne şi se călesc 1 min.
stinge cu supă şi se acoperă vasul cu un capac; se lasă să fiarbă la foc moale 15 min. Se adaugă stafidele şi se lasă să se răcească.
Se prăjeşte carnea în 2 linguri de ulei 8-10 min.; se sărează. Se amestecă 4 linguri de ulei cu oţet, sare şi piper; se adaugă la cuşcuş.
pregătesc legumele.
taie roşiile cuburi, iar castravetele se taie bucăţele. toacă pătrunjelul.
adaugă toate la cuşcuş şi se amestecă, împreună cu carnea.
Pofta buna!