Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel

Printeaza

Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper, seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus, scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel.

Ingrediente:

  • 2 linguri boabe de piper negru
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 300 g file de miel
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 350 g cuşcuş
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă boia
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1 linguriţă piper de Cayenne
  • 500 ml supă
  • 30 g stafide
  • sare
  • 10 lin­guri oţet de mere
  • piper
  • 200 g roşii
  • 200 g castravete
  • 2 legături pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel: pisează boabele de piper şi coriandru şi presară pe car­ne. se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă.

călesc în 2  linguri de ulei, se adaugă cuşcuş, scorţişoară, boia, curcu­ma şi piper de Cayenne şi se călesc 1 min.

stinge cu supă şi se acoperă vasul cu un capac; se lasă să fiarbă la foc moa­le 15 min. Se adaugă stafidele şi se lasă să se răcească.

Se prăjeşte carnea în 2 linguri de ulei 8-10 min.; se sărează. Se amestecă 4 linguri de ulei cu oţet, sare şi piper; se adaugă la cuşcuş.

pregătesc legumele.

taie roşiile cuburi, iar castravetele se taie bucăţele. toacă pătrunjelul.

adaugă toate la cuşcuş şi se amestecă, împreună cu carnea.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.