Cuscuș cu sparanghel: din: cuscus, sparanghel, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, apa. Această rețetă de cuscuș cu sparanghel este ușor de preparat, sănătoasă și plină de arome proaspete. Cuscușul oferă carbohidrați sățioși, iar sparanghelul adaugă o notă crocantă și o mulțime de nutrienți benefici pentru organism. Ingrediente: 200 g cuscuș […]
Cuscus picant cu hasma si usturoi
PrinteazaCuscus picant cu hasma si usturoi din: supă de bază sau apă, ceapa sau hasma, ulei de măsline, unt, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, seminţe de fenicul, ardei iute roşu, sare, dafin, usturoi, oţet din vin roşu, zahar, cuscus.
Ingrediente:
- 425 ml supă de bază sau apă
- 1 haşmâ sau ceapă medie tocată mărunt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 cubulete de unt
- 1 linguriţă rasă de seminţe de chimen
- 1 linguriţă plină cu seminţe de coriandru
- 1 linguriţă plină de seminţe de fenicul
- 1/2 ardei iute roşu uscat mic, sau după gust
- 1 linguriţă de sare
- 1 frunză de dafin
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 1 lingură de oţet din vin roşu
- 1 linguriţă de zahăr
- 255 g cuşcuş
Mod de preparare:
Aduceţi la fierbere supa de bază. Intr-o cratiţă cu fundul gros, adâncă, prăjiţi uşor haşma sau ceapa cu uleiul de măsline şi jumătate din cantitatea de unt, fără să rumeniţi.
Intr-un mojar, zdrobiţi chimenul, coriandrul, feniculul, ardeiul iute roşu şi sarea.
Adăugaţi condimentele, frunza de dafin şi usturoiul peste ceapă şi continuaţi să căliţi — ar trebui să capete consistenţa marmeladei, fără a fi însă rumenite sau arse.
Adăugaţi oţetul şi zahărul şi transformaţi totul în sirop. Adăugaţi cuşcuşul şi amestecaţi.
Puneţi supa de bază fierbinte şi continuaţi să fierbeţi la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când.
Adăugaţi cu furculiţa şi untul rămas pentru a deschide totul la culoare.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cuscuș cu sparanghel
Pofta buna!