Cuscus picant cu sunca
PrinteazaCuscus picant cu sunca din: cuscus, supa de pui, morcov, ceapa, rosii uscate, cimbru, usturoi, sunca de porc, spanac baby, lamaie, portocala, ulei de masline, sare, piper, ardei iute.
- 200 g cuscus
- 250 ml supa de pui
- un morcov
- o ceapa alba
- rosii uscate in ulei
- cimbru
- un catel de usturoi
- 400 g sunca de porc
- 200 g spanac baby
- o lamaie
- o portocala
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- ardei iute
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun la fiert supa de pui şi usturoiul curăţat de foi. Se lasă să dea în clocot, se ia de pe foc, se adaugă cuşcuşul, o crenguţă de cimbru şi se amestecă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle cuşcuşul. Morcovul şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se încinge uleiul de măsline într-o crăticioară, se pun legumele rase şi se călesc două minute. Se adaugă o lingură cu roşii uscate tocate mărunt, se mai ţin două minute pe foc apoi se pun peste cuşcuş.
Se amestecă bine cu o furculiţă până se încorporează toate ingredientele şi se păstrează la cald. Şunca se taie felii subţiri şi se pune la prăjit într-o tigaie fără ulei.
Când a început să se cara- melizeze se adaugă sucul de lămâie şi cel de portocală, cimbrul rămas, sare şi piper. Se ţin pe foc până scade sosul şi se pun în farfurii. Se aşază alături cuşcuşul, spanacul baby şi se servesc.
Când se prăjeşte şunca se poate adăuga şi un ardei iute tocat mărunt.
Cuscus picant cu sunca
Pofta buna!