Cuscus cu pui si tarhon
PrinteazaCuscus cu pui si tarhon din: cuşcuş, piept de pui, ardei rosii, ceapa, frunze de leuştean şi de tarhon, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, cascaval.
Ingrediente:
- 250 g cuşcuş
- 1/2 piept de pui
- 3 ardei roşii
- 1 ceapă
- câteva frunze de leuştean şi de tarhon
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel verde pentru decor
- „fulgi” de caşcaval pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi cuşcuşul în apă cu sare, împreună cu o lingură de ulei, frunzele de leuştean şi de tarhon, pentru 5-8 minute. Scurgi apa şi o păstrezi, iar cuşcuşul îl laşi deoparte.
Cureţi ardeii de seminţe, îi tai cubuleţe şi îi căleşti în 2 linguri de ulei bine încins, împreună cu ceapa tăiată mărunt, până se înmoaie bine.
Adaugi pieptul de pui tăiat bucăţele şi continui călirea încă 5-6 minute, până se pătrund bine.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, dai vasul deoparte de pe foc şi amesteci cuşcuşul.
Laşi 5 minute să se amestece aromele şi îl serveşti garnisit cu frunze de pătrunjel şi „fulgi” de caşcaval.
Pofta buna!