Cuscus cu pui si tarhon

Printeaza

Cuscus cu pui si tarhon din: cuşcuş, piept de pui, ardei rosii, ceapa, frunze de leuştean şi de tarhon, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, cascaval.

 

Ingrediente:

  • 250 g cuşcuş
  • 1/2 piept de pui
  • 3 ardei roşii
  • 1 ceapă
  • câteva frunze de leuştean şi de tarhon
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde pentru decor
  • „fulgi” de caşcaval pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Fierbi cuşcuşul în apă cu sare, împreună cu o lingu­ră de ulei, frunzele de leuştean şi de tarhon, pentru 5-8 minute. Scurgi apa şi o păstrezi, iar cuşcuşul îl laşi deoparte.

Cureţi ardeii de seminţe, îi tai cubuleţe şi îi căleşti în 2 linguri de ulei bine încins, împreună cu ceapa tă­iată mărunt, până se înmoaie bine.

Adaugi pieptul de pui tăiat bucăţele şi continui călirea încă 5-6 mi­nute, până se pătrund bine.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, dai vasul deoparte de pe foc şi amesteci cuşcuşul.

Laşi 5 minute să se amestece aromele şi îl serveşti garnisit cu frunze de pătrunjel şi „fulgi” de caşcaval.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.