Cuscus cu somon si legume
PrinteazaCuscus cu somon si legume din: fasole verde, porumb, mazare, ardei capia, morcov, ardei iute, somon, ciocolata amara, smantana acra, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel.
- 200 g fasole verde
- 100 g porumb din conserva
- 200 g mazare
- doi ardei capia
- un morcov
- un ardei iute mic
- 600 g somon
- 300 g ciocolata amara
- 200 ml smantana acra
- 50 ml ulei de masline
- o lamaie
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Somonul se spala, se scurge de apa, se taie bucati, se stropeste cu suc de lamaie si se condimenteaza.
Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce in cuptorul incins si se coace la foc mediu 25-30 de minute. Se scoate pe un platou si se pastreaza la cald.
Morcovul curatat de coaja, mazarea si fasolea verde se spala, se fierb separat in apa cu sare si se scot intr-un bol.
Se incinge uleiul intr-o craticioara, se pun ardeii capia taiati cubulete, se calesc doua minute, apoi se adauga restul legumelor fierte.
Se condimenteaza, se prajesc zece minute, apoi se pastreaza la cald. Cuscusul se inmoaie cu apa clocotita, se condimenteaza si se amesteca impreuna cu legumele prajite.
Ciocolata se fierbe la bain-marie cu ardeiul iute taiat in jumatate, smantana, pana se topeste.
Se ia de pe foc, se trece prin strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Se pune sosul in farfurii, in mijloc se pune cuscusul cu legume si deasupra se asaza bucati de somon.
Se presara cu patrunjel proaspat tocat si se serveste imediat.
Cuscus cu somon si legume
Pofta buna!