Cuscus cu ton
PrinteazaCuscus cu ton din: cuscus, rosii cherry, ton in ulei, lamaie, naut, salata, ceapa verde, masline, miez de nuca, castraveti verzi, rosii uscate, sare, piper, ulei de masline, cimbru, ardei iute.
- 200 g cuscus
- 200 g rosii cherry
- doua conserve ton in ulei
- o lamaie
- 100 g naut fiert
- o salata
- ceapa verde
- 200 g masline
- 50 g miez de nuca
- doi castraveti verzi
- 4 rosii uscate in ulei
- sare
- piper
- ulei de masline
- cimbru
- ardei iute
Mod de preparare:
Cuscusul se pune într-un bol înalt, se presară cu sare, piper şi se adaugă o lingură cu ulei de măsline. Se amestecă, se toarnă deasupra apă clocotită cât să-l depăşească cu un deget, apoi se acoperă bolul cu o farfurie.
Când cuşcuşul s-a umflat, se amestecă şi se pune într-un bol mai mare. Se presară salată spălată şi ruptă bucăţele sau tăiată fâşii subţiri, o legătură ceapă verde curăţată de frunzele veştede şi tocată mărunt. Se adaugă măslinele şi miezul de nucă tocate şi castraveţii verzi tăiaţi cubuleţe.
Roşiile ruscate se scurg de ulei, se toaciă şi se pun peste celelalte ingrediiente împreună cu năutul fiert. Se condimentează, se presară cimbru după gust, se amestecă şi se pune în castronele. Deasupra se asaza rosiile taiate jumatati, tonul scurs de ulei, se stropeste cu suc de lamaie si se serveste imediat.
Pentru un plus de gust, la salata se mai poate adauga si ardei iute, tocat marunt.
Cuscus cu ton
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cuscus cu ton
Eu nu ma prea omor dupa cuscus, sincer, asta-i mancarea saracului …
Da, asa este, dar in acelasi timp este si foarte buna