Cuscus cu vinete, coaja de lamaie si iaurt
PrinteazaCuscus cu vinete, coaja de lamaie si iaurt din: ulei, ceapa, usturoi, pasta de ardei iute, seminte de chimion, supa de legume, rosii, vinete, coaja de lamaie, fasole alba, cuscus, migdale, iaurt, usturoi, menta.
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa mare, tocata
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura pasta de arde iute
- 1 lingurita seminte de chimion
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata
- 200 ml supa de legume
- 400 g rosii tocate, din conserva
- 350 g vinete mici, strapunse cu cutitul de cateva ori, dupa indepartarea capetelor
- 2 fasii coaja de lamaie, tocate fin
- 1 conserva de 400 g fasole alba, boabele scurse
- 175 g de cuscus integral
- 40 g fulgi de migdale prajiti
- 150 g de iaurt amestecat cu 1/2 catel de usturoi si 2 linguri de menta, plus frunze pentru garnisit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare nonaderentă şi căleşte ceapa şi usturoiul 5 minute.
Adaugă pasta de ardei iute, chimionul şi scorţişoara şi găteşte-le puţin, apoi toarnă în oală supa şi roşiile din conservă.
Adaugă vinetele şi lămâia, apoi acoperă oala şi lasă totul să fiarbă 15-20 de minute, până când vinetele sunt foarte fragede.
Adaugă fasolea şi las-o să se încălzească.
Intre timp, fierbe cuşcuşul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar când e fiert, încorporează în el migdalele.
Serveşte mâncarea de vinete peste cuşcuş, stropit deasupra cu iaurt. Garniseşte cu frunze de merită, dacă vrei.
Cuscus cu vinete, coaja de lamaie si iaurt
Pofta buna!