Cuşcuş cu vinete picante
PrinteazaCuşcuş cu vinete picante din: vinete, dovlecei, ardei grasi, ardei iute, rosii uscate, morcov, praz, cuscus, otet de mere, ulei de floarea soarelui, sare, piper, marar, smantana, curry.
- doua vinete
- doi dovlecei
- doi ardei grasi
- un ardei iute
- 4 rosii uscate
- un morcov
- un fir de praz
- 150 g cuscus prefiert
- 30 ml otet de mere
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- marar
- smantana
- curry
Mod de preparare:
Un ardei gras, ardeiul iute şi roşiile uscate se toacă mărunt şi se pun într-un bol.
Se adaugă oţetul, trei linguri cu ulei, sare şi piper.
Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.
Restul de ardei se taie rondele care se condimentează şi se prăjesc.
Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se căleşte împreună cu prazul tocat.
Cuşcuşul se pune într-un castron cu sare şi piper după gust, se amestecă şi se acoperă cu apă clocotită.
Când este gata, se adaugă morcovul şi prazul călite şi mărar tocat.
Vinetele se spală şi se taie fâşii, dovleceii se taie rondele şi se presară sare.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se prăjesc întâi feliile de dovlecei, apoi vinetele condimentate şi se scot într-un bol tapetat cu hârtie absorbantă.
Se pune cuşcuşul pe farfurii, se aşază felii de dovlecei şi fâşii de vinete şi se toarnă deasupra sosul picant.
La sosul picant se mai poate adauga putin smantana sau pudra de curry.
Cuşcuş cu vinete picante
Pofta buna!