Cvasul

Printeaza

Cvasul din: apa de izvor, pâine neagră de secară, de preferat din făină integrală, uscată în cuptor, drojdie de bere, zahar (de preferat, brun sau poate fi înlocuit cu miere),  stafide, orez, coaja de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 10 litri apă de izvor
  • 1 kg pâine neagră de secară, de preferat din făină integrală, uscată în cuptor
  • 125 g drojdie de bere
  • 500g zahăr, (de preferat, brun sau poate fi înlocuit cu miere)
  • 10 boabe de stafide
  • 10 boabe de orez
  • coaja tăiată de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Rupeti pâinea uscată în bucăţele şi pu- neti-le într-un borcan mai mare. Turnaţi peste ele apa clocotită în care aţi dizolvat zahărul.

După ce s-a răcit puţin lichidul, adăugaţi coaja rasă de lămâie, se acoperă vasul şi se lasă în repaus de seara până dimineaţa.

A doua zi se strecoară în alt vas şi se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă călduţă.

Se lasă vasul la temperatura camerei până când începe să fermente­ze (se ridică o spumă deasupra).

Acest fenomen se petrece cam după 4-5 ore. Se strecoară apoi din nou şi se toarnă în sticle în care s-a pus câte o stafidă şi câte 1 bob de orez.

Nu se umplu sticlele total, se lasă un spaţiu necesar pentru fermentare. Sticlele se închid ermetic cu dopuri şi se depozitează la rece.

După 48 de ore cvasul se poate bea. Pe fundul sticlei rămân depuneri care nu se consumă.

 

Cvasul

Cvasul

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.