Este unul dintre primele cocktailuri nord-americane, după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, în care este folosită votca.
Indicat, la început, ca un aperitiv strong (reţeta de bază impunea folosirea unui sortiment de votcă de 50 de grade), a devenit, cu timpul, un cocktail care poate fi consumat seara sau noaptea.
Inclus printre cele 50 de cocktailuri mondiale în codificarea din 1961 n-a mai fost reconfirmat în următoarele.
Deşi este mai puţin solicitat în ultima vreme, rămâne în orice caz unul dintre „pilaştrii” istoriei băuturilor combinate.
Mod de preparare:
Se pun ingredientele în mixing glass, cu gheaţă pisată şi, după ce s-a amestecat cu grijă cu stirrer-ul, se toarnă, filtrat cu strainer-ul în cupa mică de cocktail.
Cocktail Mary Pickford Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără Se serveşte după-amiază Ingrediente: 1/2 rom alb 1/2 suc de ananas câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Maraschino Luxardo Drink american apărut în anii […]
Cocktail Mai Tai Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi frunzuliţe de mentă Se serveşte la orice oră Ingrediente: 2/10 rom alb 2/10 rom ambrat 2/10 suc de lămâie verde 2/10 curagao 1/10 sirop de rodii 1/10 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.