Daiquiri Cocktail

Printeaza

Daiquiri Cocktail din: rom, suc de lamaie, sirop de zahar. Daiquiri este un cocktail clasic, simplu și rafinat, perfect pentru a fi savurat înainte de mese, într-o cupă mică de cocktail.

Acest cocktail iconic își are originile în Cuba, fiind creat la începutul secolului al XX-lea și devenind rapid popular în întreaga lume datorită combinației sale de arome echilibrate și răcoritoare.

Daiquiri se bazează pe rom alb, un ingredient esențial în cultura băuturilor tropicale, combinat cu sucul proaspăt de lămâie și siropul de zahăr. Această combinație aduce un gust acrișor, dulce și revigorant, ideal pentru a deschide apetitul.

 

  • Calitate – alcoolic
  • Bază alcoolică – rom alb
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Rum drinks
  • Decoraţiune – fără

 

Se serveste înainte de mese

Ingrediente:

  • 6/10 rom alb
  • 3/10 suc de lămâie
  • 1/10 sirop de zahăr

 

In versiunea tradiţională, acest cocktail este strămoşul marii familii a cocktailurilor Daiquiri.

Se pare că a apărut în localitatea cubaneză cu acelaşi nume, pe la începutul secolului trecut, în privinţa originii sale, există două versiuni.

Cea dintâi povesteşte că un marinar american, negăsind într-o bodeguita (o cârciumioară) alte ingrediente în afară de rom, a folosit zahăr de trestie, o lămâie mică şi puţină gheaţă pisată pentru a-şi pregăti un amestec care a devenit, mai târziu, Daiquiri.

O altă povestire, pe placul celor mai mulţi cubanezi, vorbeşte despre un inginer cubanez care conducea o mină de mangan din zona Daiquiri.

Pentru a putea astâmpăra setea echipelor de muncitori şi neavând la dispoziţie decât rom.

I-a cerut unui ţăran al cărui pământ se învecina cu teritoriul minei, un coş cu lămâi şi nişte zahăr şi, cumpărând gheaţă de la “cel care îi aproviziona de obicei pe minieri, a preparat un amestec asemănător cu cocktailul pe care vi-l prezentăm aici.

Daiquiri Cocktail

Băutura a avut un asemenea succes, încât muncitorii au răspândit această reţetă în toată insula.

Orice s-ar fi întâmplat, Daiquiri a fost şi rămâne unul dintre cocktailurile cele mai mult solicitate în lume. pentru proprietatea sa de a potoli setea, potrivit pentru orice oră a zilei, chiar dacă prepararea lui l-ar recomanda mai degrabă ca fiind un aperitiv.

Prezent în toate codificările IBA. în 1993 are o variantă prin indicarea măsurilor în sferturi în loc de zecimi de întreg,

Mod de preparare: 

Se amestecă energic în shaker toate ingredientele, împreună cu gheaţă mărunţită şi se toarnă, filtrat, în cupa mică de cocktail.

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.