Degeţele din peşte cu orez

Printeaza

Degeţele din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide, curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei, patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute.

Ingrediente:Degetele_din_peste_cu_orez

  • 500 g fileuri de peste
  • 120 g faina
  • 60 g pesmet
  • 100 g orez cu bob lung
  • 25 g stafide
  • 5 g curry
  • 3 g nucsoara
  • o lingurita cu pasta de tamarind
  • doua limete
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel
  • pudra de ghimbir
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Pasta de tamarind se pune într-un bol cu puţină apă şi se lasă să se dizolve. Se strecoară iar apa se pune într-un bol separat. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune orezul spălat şi scurs, se căleşte două minute apoi se adaugă apă cât să-l acopere. Se condimentează şi se lasă să fiarbă până ce scade apa. Se adaugă apa cu tamarind din bol, curry, sare şi piper după gust şi stafidele.

Se ţine pe foc până ce orezul este aproape fiert, se acoperă cu un capac şi se pastreaza la cald. Fileurile de peste se spala, se taie sub forma de bastonase, se stropesc cu suc de limete si se condimenteaza. Se trec prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se scot cu o spumiera pe un servet absorbant apoi se pun pe farfurii alaturi de orez, presarandu-se cu patrunjel tocat. Pentru un gust picant, pesmetul se poate amesteca cu pudra de ghimbir su boia iute.

Degeţele din peşte cu orez

Degetele_din_peste_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.