Delicatesa cu morcovi
PrinteazaDelicatesa cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru.
- 6 morcovi
- o paine
- 100 g unt
- 200 g cascaval
- 2 oua
- 200 g smantana
- 200 g piept de pui afumat
- o legatura ceapa
- sare
- 3-4 frunze patrunjel
- o crenguta cimbru
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă morcovii, apoi se pun să fiarbă. După aceea, se scot şi se taie rondele. Separat, se pregăteşte ceapa verde, se curăţă, se spală, se taie şi se căleşte cu pieptul afumat. Se taie pâinea felii potrivite. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică iar ouăle se bat spumă, se sărează, după gust, şi se amestecă împreună cu smântână.
Se tapetează o tavă cu unt şi apoi se aşazăi ingredientele în următorul mod: un strat de pâine unsă cu unt, un rând de caşcaval ras, un rând de morcovi şi unul de piept afumat, şi tot aşa. Peste ultimul strat, se toarnă crema de smântână şi se bagă în cuptorul -cald până se rumeneşte. Se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel şi cimbru.
Delicatesa cu morcovi
Pofta buna!
Delicatesa asta e un fel de placinta, nu-i asa? Sau cel putin asa seamana!