Delicatesa cu nuci

Printeaza

O reteta de delicatesa cu nuci din: foi de placinta, nuci, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, zahar vanilat, sare, margarina, portocale si vanilie.

Ingrediente:Delicatesa cu nuci

  • un kilogram foi subtiri de placinta
  • un kilogram nuci
  • 500 g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 50 g margarina
  • 3 portocale
  • 100 g zahar
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Se face un sirop din zahăr, 3-4 linguri de apă, coajă de lămâie şi de por­tocală, vanilie şi se ames­tecă cu nucile până se obţine o cremă groasă. Separat, într-un ibric, se topeşte margarina şi se lasă să se răcească la tem­peratura camerei.

Se dă drumul la cuptor, se pregăteşte o tavă, se unge fiecare foaie de plă­cintă şi se aşază în tavă. O foaie de plăcintă, un rând de cremă şi tot aşa, până la ultima foaie de plăcintă. Se bagă la cuptor şi cât timp se coace, se pregă­teşte glazura de portocale.

Se taie 3 portocale în felii subţiri şi se pun cu zahăr la baie de aburi. Astfel se va obţine o dulceaţă de portocale. După ce s-a copt plăcinta, se toarnă glazura şi se porţionează. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.