Delicatesa din merisoare si smochine
PrinteazaDelicatesa din merisoare si smochine din: ulei de rapita, rosie, ghimbir, usturoi, suc de portocale, zahar, merisoare, smochine, coaja de portocala.
- 2 linguri de ulei de rapiţă
- 1 ceapă roşie mică, tăiată în cubuleţe
- 2 linguri de ghimbir proaspăt ras
- 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
- 2 căni de suc proaspăt de portocale
- 1/2 cană de zahăr brun sau o cantitate mai mare dacă merişoarele sunt foarte acre
- 450 g de merişoare proaspete sau congelate
- 10 smochine proaspete sau uscate, tăiate în cubuleţe de 1/2 cm
- 2 linguriţe de coajă rasă de la o portocală
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul într-o cratiţă de dimensiuni medii, la foc potrivit. Adaugă ceapa şi ghimbirul şi lasă-le pe aragaz până când se înmoaie, circa 5 minute.
Pune usturoiul şi căleşte-l 30 de secunde. Toarnă sucul de portocale şi zahărul brun şi lasă totul la fiert.
Pune în recipient jumătate din cantitatea de merişoare şi smochine uscate (dacă foloseşti smochine proaspete, adaugă-le la sfârşit cu restul de merişoare).
Căleşte-le amestecând ocazional, până când boabele se sparg şi mixtura începe să se îngroaşe.
Adaugă merişoarele rămase (şi smochinele proaspete, dacă foloseşti) şi lasă-le pe foc până când se sparg toate boabele, aproximativ 5 minute.
Indepărtează-le de pe foc, adaugă coaja rasă de portocală şi amestecă, apoi condimentează cu puţină sare şi piper.
Serveşte la temperatura camerei.
Delicatesa din merisoare si smochine
Pofta buna!