Delicatesa de portocale
PrinteazaDelicatesa de portocale din: ciocolata neagra, oua, faina, zahar, unt, drojdie, alune de padure, stafide, sare, nuci, coniac, portocale, frisca, ciocolata alba.
- 150 g ciocolată neagră amăruie (poţi pune şi cu alune de pădure întregi)
- 3 ouă
- 50 g făină
- 80 g zahăr
- 40 g unt
- 1/2 pachet drojdie uscată
- 1 mână de alune de pădure şi stafide
- un praf de sare
- 1 mână de nuci
- 3-4 linguri de coniac
Pentru cremă şi ornat:
- 2 portocale
- 100 ml frişcă
- 1/2 ciocolată albă
Mod de preparare:
Freci untul (la temperatura camerei) spumă. Topeşti ciocolata neagră la bain mărie şi o verşi peste unt. Amesteci bine.
Hidratezi alunele şi stafidele în coniac. Dai nucile prin maşină şi le adaugi în untul amestecat cu ciocolată.
Freci gălbenuşurile cu puţină sare şi apoi, treptat, cu zahărul.
Adaugi şi gălbenuşurile în compoziţie. Baţi spumă albuşurile şi cerni făina împreună cu drojdia.
Adaugi alunele şi stafidele împreună cu coniacul şi încorporezi la final albuşul spumă şi făina, în două tranşe, amestecând de jos în sus.
Pui compoziţia în forma de tort şi o dai la cuptor la foc mic, pe’grătarul de mijloc.
Laşi să se coacă timp de 30 de minute, având în vedere că este o compoziţie mică, din mai puţine ouă.
Pregăteşti crema, punând pe foc mic frişca cu ciocolata ruptă în bucăţi. Amesteci până la topire, nelăsând să fiarbă.
Apoi o laşi la răcit şi când a ajuns la temperatura camerei, dai crema la frigider până a doua zi sau pentru minim 5 ore.
Pui felii micuţe de portocale pe blat, apoi baţi crema cu mixerul şi o întinzi deasupra prăjiturii.
Am făcut nişte rulouri micuţe din coaja de portocală, căreia i-am luat din pieliţa albă.
Le-am tăiat frumos şi le-am fixat cu scobitori. Am presărat coaja rasă şi şuviţe de portocală. Am mai folosit felii de portocală într-un bucheţel pentru mijloc.
Taie prăjitura cu putere pentru că vei da şi de nucile întregi şi de feliile de portocală.
Delicatesa de portocale
Pofta buna!