Delicii cu pere şi ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de delicii cu pere si ciocolata din: faina, zahar, migdale, unt, pere, cacao, ou, zahar brun, faina alba si zahar vanilat.

Ingrediente:Delicii cu pere şi ciocolată

  • 165 g faină albă
  • 30 g zahăr
  • 30 g migdale
  • 125 g unt
  • 3-4 linguri apă

pentru umplutură:

  • 4-5 pere bine coapte
  • 90 g unt
  • 45 g cacao
  • 1 ou
  • 200 g zahăr brun
  • 45 g faină albă
  • 1 linguriţă zahăr vanilat zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt migdalele. Cerne într-o cratiţă făina, adaugă zahărul, migdalele, apa şi un praf de sare. Incorporează untul tăiat bucăţele şi amestecă până când obţii un aluat sfărâmicios. Acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l în frigider să se odihnească 30 de minute.

Întinde din el o foaie, îmbracă cu ea interiorul unei forme de tartă şi pune-o în congelator câteva minute.

Curăţă perele de coajă, taie-le sferturi şi îndepărtează-le cotorul cu seminţe. Scoate forma din con­gelator, înţeapă aluatul cu o furculiţă şi presară-l cu 2 linguri de zahăr brun.

Aşază perele peste aluat şi dă-1 la cuptor 15 minute.

Intre timp, topeşte untul într-o crăticioară, adaugă cacaua cernută şi amestecă bine.

Bate oul cu zahărul brun rămas, adaugă-l în compoziţia de unt şi cacao şi cerne faina deasupra. Amestecă bine şi adaugă zahărul vanilat.

Toarnă compoziţia peste perele din formă, nive­lează cu o spatulă şi dă prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute. Las-o să se răcească.

Presar-o cu zahăr pu­dră si serveste.

Delicii cu pere şi ciocolată

Delicii cu pere şi ciocolată

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.