Delicii cu pere şi ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de delicii cu pere si ciocolata din: faina, zahar, migdale, unt, pere, cacao, ou, zahar brun, faina alba si zahar vanilat.
- 165 g faină albă
- 30 g zahăr
- 30 g migdale
- 125 g unt
- 3-4 linguri apă
pentru umplutură:
- 4-5 pere bine coapte
- 90 g unt
- 45 g cacao
- 1 ou
- 200 g zahăr brun
- 45 g faină albă
- 1 linguriţă zahăr vanilat zahăr pudră
Mod de preparare:
Toacă mărunt migdalele. Cerne într-o cratiţă făina, adaugă zahărul, migdalele, apa şi un praf de sare. Incorporează untul tăiat bucăţele şi amestecă până când obţii un aluat sfărâmicios. Acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l în frigider să se odihnească 30 de minute.
Întinde din el o foaie, îmbracă cu ea interiorul unei forme de tartă şi pune-o în congelator câteva minute.
Curăţă perele de coajă, taie-le sferturi şi îndepărtează-le cotorul cu seminţe. Scoate forma din congelator, înţeapă aluatul cu o furculiţă şi presară-l cu 2 linguri de zahăr brun.
Aşază perele peste aluat şi dă-1 la cuptor 15 minute.
Intre timp, topeşte untul într-o crăticioară, adaugă cacaua cernută şi amestecă bine.
Bate oul cu zahărul brun rămas, adaugă-l în compoziţia de unt şi cacao şi cerne faina deasupra. Amestecă bine şi adaugă zahărul vanilat.
Toarnă compoziţia peste perele din formă, nivelează cu o spatulă şi dă prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute. Las-o să se răcească.
Presar-o cu zahăr pudră si serveste.
Delicii cu pere şi ciocolată
Pofta buna!