Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata din: oua, zahar, cacao, fulgi de ciocolata, zahar vanilat, cornete. Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 50 g cacao 100 g fulgi de ciocolată 2 pliculeţe zahăr vanilat 6-8 cornete de napolitană Mod de preparare: Se sparg ouăle într-un castron şi se freacă cu […]
Delicii racoroase, pentru zile calduroase
PrinteazaDelicii racoroase, pentru zile calduroase:
Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata
Inghetata de ciocolata
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 125 g ciocolată sau 50 g cacao vanilie Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pun să fiarbă laptele cu vanilia, se moaie pe marginea maşinii ciocolata tăiată bucăţi mici, cu puţină apă. Se amestecă încet cu laptele şi apoi cu […]
Inghetata de cafea
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet […]
Inghetata de zahar ars
Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se […]