Delicioase chiftelute cu legume
PrinteazaO reteta simpla de delicioase chiftelute cu legume din: pulpa de vita, morcovi, dovlecei, iaurt, supa de legume, ou, lamai, chifla, lapte, parmezan, patrunjel, sare si piper negru.
- 500 g pulpă de vită, tocată
- 200 g morcovi
- 200 g dovlecei verzi
- 200 g iaurt natur
- 1,5 1 supă de legume
- 1 ou
- 2 lămâi
- 1 chiflă
- 1/2 pahar de lapte
- 30 g făină
- 2 linguri de parmezan ras
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi morcovii şi dovleceii, apoi tăiaţi-i bastonaşe destul de mari. Puneţi-i într-un castronel şi stropiţi-i cu sucul de lămâie. Spălaţi şi tocaţi mărunt pătrunjelul.
Inmuiaţi chifla în lapte, stoarceţi-o bine cu mâinile şi amestecaţi-o cu carnea şi cu parmezanul, cu oul şi cu jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat. Potriviţi de sare şi de piper şi faceţi din compoziţia obţinută chifteluţe cu diametru cam de 2 cm.
Intr-o cratiţă încăpătoare, turnaţi supa, sucul de la cea de a doua lămâie, sare şi piper şi puneţi totul să fiarbă. Scoateţi dovleceii şi morcovii din marinată şi, când lichidul preparat dă în clocot, puneţi-i la fiert împreună cu chifteluţele. Când sunt gata, scoateţi cu o spumieră legumele fierte şi chifteluţele într-un castron potrivit.
Lăsaţi lichidul să scadă, adăugaţi făina cernută şi iaurtul, amestecaţi bine şi fierbeţi compoziţia până când ajunge să fie o cremă catifelată şi densă, pe care turnaţi-o uniform peste chifteluţe şi peste legume. Presăraţi pătrunjelul tocat care v-a rămas şi serviţi imediat.
Delicioase chiftelute cu legume
Poftă bună!