Delicioase chiftelute cu legume

Printeaza

Delicioase chiftelute cu legume din: pulpa de vita, morcovi, dovlecei, iaurt, supa de legume, ou, lamai, chifla, lapte, parmezan, patrunjel, sare si piper negru.

Ingrediente:

  • 500 g pulpă de vită, tocată
  • 200 g morcovi
  • 200 g dovlecei verzi
  • 200 g iaurt natur
  • 1,5 1 supă de legume
  • 1 ou
  • 2 lămâi
  • 1 chiflă
  • 1/2 pahar de lapte
  • 30 g făină
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi morcovii şi dovleceii, apoi tăiaţi-i bastonaşe destul de mari. Puneţi-i într-un castronel şi stropiţi-i cu sucul de lămâie. Spălaţi şi tocaţi mărunt pătrunjelul.

Inmuiaţi chifla în lapte, stoarceţi-o bine cu mâinile şi amestecaţi-o cu carnea şi cu par­mezanul, cu oul şi cu jumătate din cantita­tea de pătrunjel tocat.

Potriviţi de sare şi de piper şi faceţi din compoziţia obţinută chif­teluţe cu diametru cam de 2 cm.

Intr-o cratiţă încăpătoare, turnaţi supa, sucul de la cea de a doua lămâie, sare şi piper şi puneţi totul să fiarbă.

Scoateţi dovleceii şi morcovii din marinată şi, când lichidul preparat dă în clocot, puneţi-i la fiert împreună cu chifteluţele.

Când sunt gata, scoateţi cu o spumieră legumele fierte şi chifteluţele într-un castron potrivit.

Lăsaţi lichidul să scadă, adăugaţi făina cer­nută şi iaurtul, amestecaţi bine şi fierbeţi compoziţia până când ajunge să fie o cremă catifelată şi densă, pe care turnaţi-o uniform peste chifteluţe şi peste legume.

Presăraţi pătrunjelul tocat care v-a rămas şi serviţi imediat.

 

Delicioase chiftelute cu legume

Delicioase chiftelute cu legume

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.