Delicioasele coacaze

Printeaza

Delicioasele coacaze

Delicioasele coacaze

Ingrediente

– pentru blat:

  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • sare
  • 140 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 linguri praf de cacao.

-pentru cremă:

  • 1 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 30 g făină
  • 2 foiţe de gelatină
  • 250 g coacăze
  • 100 g fulgi de ciocolată

Preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile spumă cu 25 g zahăr. Bateţi gălbenuşurile cu 100 g zahăr, zahăr vanilinat şi 1 vârf de cuţit de sare. Incorporaţi jumătate din spuma de albuşuri în amestecul cu gălbenuşuri. Amestecaţi restul albuşurilor spumă cu făina, praful de copt şi praful de cacao, apoi încorporaţi în crema de mai sus.

Aşezaţi aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-l 12-15 minute. Răsturnaţi-l pe un fund de bucătărie şi îndepărtaţi hârtia.Tăiaţi batonul de vanilie în două şi scoateţi-i miezul. Fierbeţi-l în lapte. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adăugaţi făina. Scoateţi batonul de vanilie din lapte şi turnaţi-l în crema de gălbenuşuri.

Răsturnaţi înapoi totul într-un vas. Lăsaţi crema să se umfle, la foc mic – nu fierbeţi! Treceţi crema printr-o strecurătoare. Dizolvaţi acolo gelatina înmuiată şi lăsaţi crema să se închege puţin. Spălaţi coacăzele şi încorporaţi-le.

Tăiaţi blatul în două pe orizontală şi întindeţi cremă pe cel de dedesubt. Aşezaţi al doilea blat şi ungeţi-l de asemenea cu restul de cremă. Lăsaţi prăjitura 2 ore la rece. Ornaţi cu fulgi de ciocolată şi eventual cu ciorchini mici de coacăze.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am cautat coacaze si nu am gasit, o sa mai incerc. Arata tare bine prajitura asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.