Deliciu cu afine
PrinteazaO reteta de deliciu cu afine din: smantana, zahar, zahar vanilat, ricott, afine, oua si frunze de menta.
- 400 ml smantana lichida
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g ricotta
- 300 g afine
- 3 oua
- frunze de menta pentru decor
Mod de preparare:
Mixezi coacăzele în blender cu zahărul vanilat până se fac pastă. Baţi smântână până se întăreşte, adaugi pe rând gălbenuşurile şi ricot- ta. Baţi spumă tare albuşurile cu zahărul şi le încorporezi în amestecul de smântână.
Adaugi coacăzele pasate şi omogenizezi. Torni totul într-un castron, îl acoperi şi-l dai la congelator 5-6 ore. Din oră în oră scoţi vasul şi amesteci. Serveşti cu sirop de fructe, decorată cu câteva coacăze şi cu frunzuliţe de mentă.
Deliciu cu afine
Pofta buna!