Deliciu cu alune

Printeaza

Deliciu cu alune din: lapte, caramel, praf de copt, oua, miere, zahar, alune, nuci, faina, smantana, unt.

 

Ingrediente:

  • 250 g lapte
  • 150 g caramele
  • 1 praf de copt
  • 5 ouă
  • 1 cană cu miere
  • 400 g zahăr
  • 200g alune
  • 100 g nuci măcinate
  • făină cât cuprinde
  • 1 cană cu smântână
  • 250 g unt

 

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu 200 g zahăr. Adaugă mierea şi nucile.

Presară praful de copt şi făina până obţii un aluat mai tare, din care întinde două foi potrivit de groase şi coace-le pe fundul tăvii.

Freacă untul cu restul de zahăr până se topeşte.

Adaugă smântână. Crema astfel obţinută întin­de-o între cele două foi răcorite.

Topeşte caramelele şi ciocolata în vase separate, întinde deasupra un strat generos de sos caramel, presară alunele, după care îmbracă prăjitura în ciocolată topită.

Deliciu cu alune

 

Cheesecake Fără Coacere cu Pepene Galben: Un Deliciu Aromat

Cheesecake Fără Coacere cu Pepene Galben: Un Deliciu Aromat din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, frisca, zahar, pepene galben, gelatina, menta. Această versiune a clasicului cheesecake combină cremozitatea brânzei cu dulceața subtilă și aroma proaspătă a pepenelui galben, oferind o experiență gustativă unică. Ideal pentru orice ocazie, de la întâlnirile de familie la petrecerile […]

 

Piure de Castane: Deliciu Vanilat si Dulce

Piure de Castane: Deliciu Vanilat si Dulce din: castane, zahar, apa, zahar vanilat, sare. Piureul de castane este o adevărată delicatesă, cu o textură fină și un gust dulce și aromat. Este perfect pentru a însoți fripturile, dar poate fi și o umplutură delicioasă pentru prăjituri, plăcinte sau chiar simplu pe pâine prăjită. Reteta Piure […]

 

Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci

Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci din: faina de grau, drojdie, alpte caldut, zahar, unt, sare, zahar, nuci, bete de lemn, tigaie Kürtőskalács, cunoscut și sub numele de cozonacul unguresc, este un desert tradițional unguresc care a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Această delicioasă prăjitură în formă de colac coaptă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.