Deliciu cu capsune si topping din iaurt
PrinteazaDeliciu cu caspune si topping din iaurt din: capsune, zahar, iaurt, faina alba, faina integrala, praf de copt, icarbonat de sodiu, sare, unt si esenta de vanilie.
- 500 g capsune feliate
- 1/4 ceasca+3 linguri de zahar
- 350 g iaurt degresat
- 1 ceasca+2 linguri de faina alba
- 1/4 ceasca+2 linguri de faina integrala
- 2-1/4 lingurite de praf de copt
- 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita de sare
- 3 linguri de unt taiat in cuburi
- 3/4 lingurita de esenta de vanilie
Mod de preparare:
Seteaza cuptorul la 210°C. Aşază grătarul pe mijloc. Amesteca într-un bol felliile de căpşune (sau boabe de struguri) cu 3 linguri de zahăr. Lasă-le să stea 30 de minute.
Toarna într-un vas mic jumătate din cantitatea de iaurt şi 1 lingură de zahăr. Amestecă, acoperă cu un capac sau o farfurie şi pune mixtura în frigider. Combina într-un bol mare cele două tipuri de făină, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea şi zahărul rămas. Adaugă cubuleţele de unt şi amestecă ingredientele cu degetele sau foloseşte o lingură de lemn.
După ce s-au închegat, toarnă esenţa de vanilie şi restul de iaurt. Amestecă bine cu o furculiţă. Frământă aluatul pe o suprafaţă acoperită cu un strat subţire de făină. Taie-l în şase bucăţi egale şi apasă uşor pe fiecare astfel încât să obţii o formă asemănătoare cu cea a biscuiţilor.
Asaza bucăţile de aluat pe o tavă căptuşită cu folie de aluminiu. Coace-le până când capătă o nuanţă aurie, între 15 şi 20 de minute. Lasă-le puţin să se răcească. Taie biscuiţii în jumătate, pe lungime. Pune părţilede jos pe farfurii, adaugă 1/2 ceaşcă de căpşune pe fiecare şi acoperă fructele cu cealaltă jumătate de biscuit. Completează cu 2 linguri din mixtura cu iaurt.
Deliciu cu capsune si topping din iaurt
Pofta buna!