Deliciu cu mure din: zahar, oua, mure, inghetata, sirop, frisca, nuca. Ingrediente: 200 g zahăr + 3 linguri 2 albuşuri 3 pahare mure 200 g îngheţată de vanilie sirop caramel frişcă 4-5 mieji de nucă Mod de preparare: Bate spumă (tare) albuşurile cu zahărul. Adaugă 2/3 din cantitatea de mure, treptat, până ce compoziţia […]
Deliciu ciocolatiu
PrinteazaDeliciu ciocolatiu din: oua, zahar, faina, vanilie, sare, praf de budinca, lapte, margarina, trufe de ciocolata.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 180 g făină
- esenţă de vanilie
- un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
- 2 plicuri praf budincă de vanilie
- 750 ml lapte
- 200 g zahăr
- 100 g margarină
Pentru decor:
- 150 g ciocolată lapte
- câteva trufe din ciocolată
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Mixezi albuşurile separat cu un praf de sare, apoi încorporezi gălbenuşurile frecate bine, esenţa şi făina cernută.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.
Dai tava la cuptor pentru circa 20 de minute, până se rumeneşte blatul uşor, apoi îl desprinzi de pe hârtie cu lama unui cuţit.
Laşi să se răcească, apoi îl tai în două jumătăţi egale.
Pregăteşti crema aşa:
Pui laptele amestecat cu zahărul să se înfierbânte, apoi îl torni peste praful de budincă, amestecând continuu, pe flacăra mică a aragazului, până se îngroaşă.
Dai vasul de pe foc şi încorporezi câte puţin margarina, amestecând continuu până obţii o cremă omogenă.
Intr-o formă mai înaltă, aşezi prima jumătate de blat, torni deasupra crema de vanilie călduţă, apoi aşezi deasupra cea de-a doua jumătate, presând cu mâna uşor. Dai la frigider cel puţin oră, să se întărească.
Decupezi cu forma rotundă specială sau cu gura unui pahar, apoi decorezi cu ciocolată topită cu o lingură de apă şi trufe din ciocolată.
Pofta buna!
Pofta buna!