Deliciu cremos cu afine
PrinteazaDeliciu cremos cu afine din: afine, crema de branza, zahar pudra, unt, frisca, gelatina, suc de ananas, biscuiti, unt si zahar.
- 200 g afine
- 500 g crema de branza
- 125 g zahar pudra
- 25 g unt
- 30 ml frisca
- 2 pliculete cu gelatina
- 250 ml suc de ananas
pentru blat:
- 200 g biscuiti
- 120 g unt
- 50 g zahar
Mod de preparare:
Zdrobeşte biscuiţii până ce obţii un pesmet fin, adaugă untul topit şi zahărul, Presează compoziţia într-o formă cu pereţi detaşabili. Dă la rece. Intr-un castron, bate frişca până ce îşi dublează volumul. Separat, mixează crema de brânză cu zahărul şi untul până ce obţii o compoziţie omogenă.
Adaugă gelatină (o jumătate de pliculeţ) înmuiată în 50 ml de suc de ananas şi dizolvată pe baie de aburi, încorporează frişca, apoi toarnă compoziţia peste blatul de biscuiţi. Lasă minimum două ore la rece.
Aşază deasupra afinele şi acoperă-le cu restul de gelatină înmuiată în restul de suc de ananas şi dizolvată pe baie de aburi, Taie prăjitura în pătrate, dar numai după ce a stat la rece o oră.
Deliciu cremos cu afine
Pofta buna!