din: mamaliga, branza de burduf, afumatura de porc, ciuperci, ceapa, unt, cimbru, sare, piper. Explorați noi orizonturi culinare cu această variantă inovativă a Bulzului cu Afumătură, îmbogățită cu ciuperci aromate. Această rețetă reinventată combină tradiția montană cu un aer modern, adăugând ciuperci pentru o textură suplimentară și […]
Deliciu cu foi de napolitana
PrinteazaDeliciu cu foi de napolitana din: zahar, faina, rahat, miez de nuca, foi de napolitana, galbenus, cacao, apa, margarina, esenta de rom.
Ingrediente:
blat:
- 1 cană zahăr
- 6 linguri făină
- 250 g rahat
- 250 g miez de nucă
- 2 foi de napolitană
cremă:
- 7 gălbenuşuri
- 1 cană de zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 lingură apă
- 1 lingură făină
- 1/2 pachet margarină
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Deliciu cu foi de napolitana: Baţi albuşurile spumă cu o cană de zahăr, până ce acesta se topeşte. Incorporezi făina uşor, amestecând de jos în sus.
Adaugi rahatul tăiat cubuleţe mici şi trecut prin făină şi miezul de nucă tăiat mărunt. Amesteci uşor pentru a se păstra bulele de aer din albuş.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o in¬troduci la cuptor pentru 30-40 de minute, până când începe să se rumenească uşor. Laşi să se răcească.
Intr-o cratiţă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, cacaua, apa, făina, margarina şi esenţa de rom şi pui pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă.
Aşezi o foaie de napolitană, pui jumătate din cremă, apoi blatul de albuş cu rahat, din nou cremă (ce a mai rămas) şi, la final, o foaie de napolitană. Dai prăjitura la rece.
Pofta buna!
Cele Mai Eficiente și Populare Diete din 2023: Ghidul Tău Complet pentru un Stil de Viață Sănătos
Ghidul Tău Complet pentru un Stil de Viață Sănătos. În căutarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, multe persoane se îndreaptă către diete diverse. Cu toate acestea, este esențial să alegi o dietă care se potrivește nevoilor și obiectivelor tale unice. În acest articol, explorăm cele […]