Deliciu cu foi de napolitana

Printeaza

Deliciu cu foi de napolitana din: zahar, faina, rahat, miez de nuca, foi de napolitana, galbenus, cacao, apa, margarina, esenta de rom.

Ingrediente:

blat:

  • 1 cană zahăr
  • 6 linguri făină
  • 250 g rahat
  • 250 g miez de nucă
  • 2 foi de napolitană

cremă:

  • 7 gălbenuşuri
  • 1 cană de zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură făină
  • 1/2 pachet margarină
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Deliciu cu foi de napolitana: Baţi albuşurile spumă cu o cană de zahăr, până ce acesta se topeşte. Incorporezi făina uşor, amestecând de jos în sus.

Adaugi rahatul tăiat cubuleţe mici şi trecut prin făină şi miezul de nucă tăiat mărunt. Amesteci uşor pentru a se păstra bulele de aer din albuş.

Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o in¬troduci la cuptor pentru 30-40 de minute, până când începe să se rumenească uşor. Laşi să se răcească.

Intr-o cratiţă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, cacaua, apa, făina, margarina şi esenţa de rom şi pui pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă.

Aşezi o foaie de napolitană, pui jumătate din cremă, apoi blatul de albuş cu rahat, din nou cremă (ce a mai rămas) şi, la final, o foaie de napolitană. Dai prăjitura la rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

Bulz cu Ciuperci și Afumătură – Deliciu Rustic

din: mamaliga, branza de burduf, afumatura de porc, ciuperci, ceapa, unt, cimbru, sare, piper. Explorați noi orizonturi culinare cu această variantă inovativă a Bulzului cu Afumătură, îmbogățită cu ciuperci aromate. Această rețetă reinventată combină tradiția montană cu un aer modern, adăugând ciuperci pentru o textură suplimentară și […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.