Deliciu cu kiwi
PrinteazaDeliciu cu kiwi din: unt, zahar, oua, fulgi de ciocolata, faina, praf de copt, smantana, coniac, coaja de lamaie, kiwi, frisca.
Pentru blat:
- 180 g unt
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 2 linguri fulgi de ciocolată
- 200 g făină
- 1 praf de copt
- 200 g smântână
- 2 linguri coniac
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
Pentru cremă:
- 2 ouă
- 250 g zahăr
- coajă rasă de lămâie
- 400 ml apă
- 60 g făină
- 350 ml frişcă
- 4 kiwi
Pentru ornat:
- feliile de la 1 kiwi
Mod de preparare:
Baţi spumă ouăle cu zahărul, adaugi untul treptat şi amesteci bine, până se formează o compoziţie cremoasă. Adaugi smântână, coniacul, coaja rasă de lămâie şi amesteci bine.
Adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci bine, până se formează un aluat uniform, apoi încorporezi uşor fulgii de ciocolată.
Torni aluatul într-o formă dreptunghiulară unsă şi pudrată cu făină, o introduci în cuptorul bine încălzit aproximativ 35-40 de minute, la temperatură potrivită. Scoţi prăjitura din cuptor şi o laşi să se răcească în tavă.
Cureţi fructele de kiwi şi le feliezi subţire. Le aşezi pe toată suprafaţa blatului răcit.
Pentru cremă, freci ouăle cu zahărul şi coaja de lămâie până obţii un amestec cremos. Adaugi făina, apa şi fierbi compoziţia pe baie de aburi, amestecând continuu, până se îngroaşă.
Laşi crema la răcit, apoi încorporezi frişca, amestecând uşor. O întinzi pe toată suprafaţa prăjiturii, omezi cu felii de kiwi.
Pofta buna!