Deliciu cu mere, miere si nuci

Printeaza

Deliciu cu mere, miere si nuci din: mere, miez de nuca, zahar, miere, unt, oua, faina, lamaie.

Ingrediente :Deliciu cu mere, miere si nuci

  • 4 mere mari
  • 125 g miez de nuca
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de miere
  • 120 g unt inmuiat + 20 g normal
  • 4 oua
  • 170 g faina
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Curatati merele si taiati-le in patru, pentru a le scoate samburii si casuta. Mai taiati-le o data in doua. Stropiti-le cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca.

Pastrati 10 miezuri de nuca pentru decor, iar restul bagati-l in mixer, impreuna cu o lingura de zahar.   Nuca trebuie sa fie tocata uniform, dar nu prea fin.

Amestecati puternic untul topit cu restul de zahar, pana obtineti o crema aproape alba si omogena. Adaugati mierea si amestecati din nou.

Incorporati ouale, unul cate unul, amestecand intruna, apoi faina cernuta si nucile mixate.

Ungeti cu unt o forma de prajituri rotunda, care se poate desface, si asezati pe fund bucatile de mar in forma de rozeta.

Turnati deasupra compozitia de faina si nuci. Bagati forma la cuptor si lasati prajitura sa se coaca o ora.

Verificati prajitura varand in mijlocul ei varful unui cutit, care trebuie sa ramana uscat.

Scoateti forma afara, lasati-o sa se raceasca, desfaceti-o si rasturnati prajitura cu fundul in sus, pe un platou. Decorati-o cu nuca ramasa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.