Deliciu cu miere
PrinteazaDeliciu cu miere din: albus, zahar, miere, alune sau miez de nuca, ciocolata, unt, foi de napolitana.
- 3 albuşuri
- 140 zahăr tos
- 80 g miere
- 100 g alune sau miez de nucă
- 2 foi napolitană
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Adaugi mierea şi baţi pe baie de aburi până se întăreşte, după care adaugi alunele zdrobite cât mai mic.
Aşezi crema de albuşuri între foile de napolitană, apeşi uşor, pui prăjitura în folie de plastic, strângând uşor, şi dai la frigider peste noapte, ca să se întărească.
A doua zi, tai dreptunghiuri de 2×8 cm. Topeşti ciocolata cu untul.
Scufunzi fiecare capăt al dreptunghiurilor în ciocolată şi le pui pe o tavă, ca să se întărească.
Deliciu cu miere
Pofta buna!