Deliciu cu mure

Printeaza

Deliciu cu mure din: zahar, oua, mure, inghetata, sirop, frisca, nuca.

Ingrediente:Deliciu cu mure

  • 200 g zahăr + 3 linguri
  • 2 albuşuri
  • 3 pahare mure
  • 200 g îngheţată de vanilie
  • sirop caramel
  • frişcă
  • 4-5 mieji de nucă

 

Mod de preparare:

Bate spumă (tare) albuşurile cu zahărul. Adaugă 2/3 din cantitatea de mure, treptat, până ce compoziţia se face ca spuma şi creşte în volum. Dă la rece.

Caramelizează cele 3 linguri de zahăr, iar când e gata, adaugă miezul de nucă şi amestecă. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă să se răcească, apoi sfărâmă, mai mic sau mai mare, nuca în zahăr ars.

Inainte de servire, pune în pahare: puţină spumă de mure, un strat subţire de nuci pralinate, o lingură de frişcă, câteva mure, din nou spumă, o cupă de îngheţată, ceva sos caramel şi din nou nucă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.