Deliciu cu mure
PrinteazaDeliciu cu mure din: zahar, oua, mure, inghetata, sirop, frisca, nuca.
- 200 g zahăr + 3 linguri
- 2 albuşuri
- 3 pahare mure
- 200 g îngheţată de vanilie
- sirop caramel
- frişcă
- 4-5 mieji de nucă
Mod de preparare:
Bate spumă (tare) albuşurile cu zahărul. Adaugă 2/3 din cantitatea de mure, treptat, până ce compoziţia se face ca spuma şi creşte în volum. Dă la rece.
Caramelizează cele 3 linguri de zahăr, iar când e gata, adaugă miezul de nucă şi amestecă. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă să se răcească, apoi sfărâmă, mai mic sau mai mare, nuca în zahăr ars.
Inainte de servire, pune în pahare: puţină spumă de mure, un strat subţire de nuci pralinate, o lingură de frişcă, câteva mure, din nou spumă, o cupă de îngheţată, ceva sos caramel şi din nou nucă.
Pofta buna!