Deliciu cu napolitana
PrinteazaDeliciu cu napolitana din: oua, zahar, faina, rahat, miez de nuca, foi de napolitana, cacao, margarina, esenta de rom.
Pentru blat:
- 7 albuşuri
- 1 cană zahăr
- 6 linguri făină
- 250 g rahat
- 250 g miez de nucă
- 2 foi de napolitană
Pentru cremă:
- 7 gălbenuşuri
- 1 cană zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 lingură apă
- 1 lingură făină
- 1/2 pachet margarină
- esentă de rom
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu o cană de 1 zahăr până se topeşte. Incorporezi făina uşor, amestecând de jos în sus. Adaugi rahatul tăiat cubuleţe mici şi trecut prin faină şi miezul de nucă tăiat mărunt.
Amesteci uşor pentru a se păstra bulele de aer din albuş. Torni aluatul tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, până când începe să se rumenească uşor. Laşi să se răcească.
Într-o cratiţă, amesteci gălbenuşurile, zahărul, cacaua, apa, faina, margarina şi esenţa de rom şi pui pe foc, amestecând continuu, până se ingroaşă. Laşi să se răcească.
Aşezi o foaie de napolitană, pui jumătate din cremă, blatul de albuş cu rahat, restul de cremă şi, la final, o foaie de napolitana. O dai rece, după care o tai bucaţi.
Deliciu cu napolitana
Pofta buna!