Deliciu cu napolitana

Printeaza

Deliciu cu napolitana din: oua, zahar, faina, rahat, miez de nuca, foi de napolitana, cacao, margarina, esenta de rom.

Ingrediente:Deliciu_cu_napolitana

Pentru blat:

  • 7 albuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 6 linguri făină
  • 250 g rahat
  • 250 g miez de nucă
  • 2 foi de napolitană

Pentru cremă:

  • 7 gălbenuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură făină
  • 1/2 pachet margarină
  • esentă de rom

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu o cană de 1 zahăr până se topeşte. Incorporezi făina uşor, amestecând de jos în sus. Adaugi rahatul tăiat cubuleţe mici şi trecut prin faină şi miezul de nucă tăiat mărunt.

Amesteci uşor pentru a se păstra bulele de aer din albuş. Torni aluatul tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, până când începe să se rumenească uşor. Laşi să se răcească.

Într-o cratiţă, amesteci gălbenuşurile, zahărul, cacaua, apa, faina, margarina şi esenţa de rom şi pui pe foc, amestecând continuu, până se ingroaşă. Laşi să se răcească.

Aşezi o foaie de napolitană, pui jumătate din cremă, blatul de albuş cu rahat, restul de cremă şi, la final, o foaie de napolitana. O dai rece, după care o tai bucaţi.

Deliciu cu napolitana

Deliciu_cu_napolitana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.