Deliciu cu nuci si ciocolata
PrinteazaDeliciu cu nuci si ciocolata din: faina, praf de copt, margarina, zahar, nuci, cacao, lapte, ciocolata, cuisoare.
- 180 g făină
- 1 vârf cuţit praf de copt
- 130 g margarină
- 120 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 60 g nuci măcinate
- 25 g cacao
- 1 gălbenuş
- 2 linguri lapte
- 1 vârf cuţit scorţişoară
- 1 vârf cuţit cuişoare măcinate
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată albă
- 50 g margarină
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: făina se amestecă împreună cu praful de copt, scorţişoara, cuişoarele măcinate şi gălbenuşul. Treptat se adaugă margarina tăiată cubuleţe, zahărul, vanilia, praful de cacao, laptele şi nucile măcinate.
Se frământă bine aluatul, se face din el o ruladă cu grosimea de cca 4 mm şi se taie din ea, cu un cuţit ascuţit, rondele cu grosimea de cca 5 mm. Se pun într-o tavă cu hârtie de copt şi se coc la cuptor 10 minute.
Pentru glazură, se topeşte ciocolata neagră, la care se adaugă şi margarina.
Ciocolata albă se topeşte la bain-marie. Se glazurează fursecurile reci cu ciocolată neagră şi se desenează lăbuţele cu ciocolată albă.
Pofta buna!