Deliciu cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu: oua, zahar, coaja de portocala, sare, faina, suc de portocale, praf de copt, branza de vaci, frisca lichida, intaritor frisca, portocala, esenta de portocala, budinca de vanilie, banuti de ciocolata.
Ingrediente blat:
- 6 ouă
- 1 cană zahăr
- coaja rasă de la o portocală
- 1 praf de sare
- 350 g făină
- 100 ml suc natural de portocală
- 1 pliculeţ praf de copt
Ingrediente cremă:
- 500 g brânză de vaci
- 300 ml frişcă lichidă
- 2 pliculeţe întăritor frişcă
- 1 portocală
- 1 linguriţă esenţă de portocală
Ingrediente glazură:
- 11 suc de portocale acidulat
- 2 plicuri praf pentru budincă de vanilie
Ingrediente decor:
- 100 ml frişcă
- bănuţi de ciocolată
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile treptat, coaja şi sucul de portocală şi la final încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Torni aluatul într-o tavă de 30×35 cm unsă şi tapetată şi o introduce la cuptor, la foc mic, pentru 30-40 de minute.
O laşi să se răcească în tavă. Cureţi portocala de coajă, cureţi feliile de pieliţe şi le tai cubuleţe. Baţi frişca lichidă cu întăritorul de frişcă, adaugi brânza scursă bine, esenţa, portocala tăiată şi omogenizezi. Torni crema peste blat şi nivelezi.
Pui sucul de portocală amestecat cu praful de budincă pe foc şi laşi până se îngroaşă. Laşi să se răcorească puţin şi torni peste cremă. Dai la rece cel puţin două ore, o tai bucăţi şi fiecare bucată o decorezi cu frişcă şi un bănuţ de ciocolată.
Pofta buna!