Deliciu cu prune şi smantană

Printeaza

Deliciu cu prune şi smantană

Deliciu cu prune şi smantană

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 1 cub drojdie (42 g)
  • 140 g zahăr
  • 400 g făină
  • 4 ouă
  • 40 g unt
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 300 g smântână fer­mentată
  • 1 linguriţă fruct stea măcinat
  • 800 g prune

 

Mod de preparare:

Incălziţi laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o în lapte. Adăugaţi 20 g zahăr şi amestecaţi. Puneţi într-un vas făina şi 40 g zahăr. Adăugaţi laptele cu drojdia, 1 ou, untul moale şi scorţişoara.

Amestecaţi totul ce puţin 4 minute cu mixerul. Acoperiţi amestecul rezultat cu un capac şi lă-saţi-l circa 35 de minute să crească. Pentru glazură amestecaţi celelalte ouă cu 40 g zahăr, smântână fermentată şi fructul stea.

Spălaţi prunele, tăiaţi-le în jumătate şi îndepărtaţi-le sâmburii. Incingeţi cuptorul la 200°C. Frămân­taţi încă o dată aluatul cu drojdie pe o suprafaţă presărată, în prealabil, cu făină. Apoi întindeţi-l într-o tavă adâncă unsă cu grăsime.

Turnaţi gla­zura cu smântână fermentată. Aşezaţi jumătă­ţile de prune şi presăraţi 40 g zahăr. Daţi prăji­tura la cuptor şi coaceţi-o circa 40 de minute, pe al doilea nivel al cuptorului. Lăsaţi prăjitura să se răcească, apoi tăiaţi-o şi serviţi-o.

Deliciu cu prune şi smântână

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.