Deliciu cu prune şi smantană
PrinteazaDeliciu cu prune şi smantană
Ingrediente:
- 200 ml lapte
- 1 cub drojdie (42 g)
- 140 g zahăr
- 400 g făină
- 4 ouă
- 40 g unt
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 300 g smântână fermentată
- 1 linguriţă fruct stea măcinat
- 800 g prune
Mod de preparare:
Incălziţi laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o în lapte. Adăugaţi 20 g zahăr şi amestecaţi. Puneţi într-un vas făina şi 40 g zahăr. Adăugaţi laptele cu drojdia, 1 ou, untul moale şi scorţişoara.
Amestecaţi totul ce puţin 4 minute cu mixerul. Acoperiţi amestecul rezultat cu un capac şi lă-saţi-l circa 35 de minute să crească. Pentru glazură amestecaţi celelalte ouă cu 40 g zahăr, smântână fermentată şi fructul stea.
Spălaţi prunele, tăiaţi-le în jumătate şi îndepărtaţi-le sâmburii. Incingeţi cuptorul la 200°C. Frământaţi încă o dată aluatul cu drojdie pe o suprafaţă presărată, în prealabil, cu făină. Apoi întindeţi-l într-o tavă adâncă unsă cu grăsime.
Turnaţi glazura cu smântână fermentată. Aşezaţi jumătăţile de prune şi presăraţi 40 g zahăr. Daţi prăjitura la cuptor şi coaceţi-o circa 40 de minute, pe al doilea nivel al cuptorului. Lăsaţi prăjitura să se răcească, apoi tăiaţi-o şi serviţi-o.
Deliciu cu prune şi smântână
Pofta buna!