Deliciu de melci
PrinteazaDeliciu de melci din: melci, apa, vin alb, morcovi, ceapa, haşme, cimbru, patrunjel, dafin, piper, sare, unt si mujdei.
- 48 melci
- apa
- vin alb
- morcovi
- ceapa
- haşme
- cimbru proaspat
- patrunjel verde
- o foaie de dafin
- piper
- sare
Pentru untul de melci:
- 200 g unt
- 1 lingura cu patrunjel verde
- 1 lingura cu mujdei
- 2 linguri cu haşmă tocată fin
- 1 lingurita cu sare
- 1/2 lingurita cu piper macinat
Mod de preparare:
Luaţi pentru fiecare oaspete câte 10-12 melci, care fiind de crescătorie specială vor fi ţinuţi fără hrană în ultimele 3-4 zile. Lăsaţi-i apoi timp de 2-3 ore pudraţi cu sare de bucătărie, stropiţi-i cu un pahar mic de oţet şi o linguriţă de făină.
Spălaţi bine melcii în câteva ape reci până când dispar complet toate mucozităţile acestora. Puneţi apoi toţi melcii spălaţi într-un vas cu apă clocotită pentru 5 minute.
Scurgeţi-i de apă, lăsaţi-i să se răcească şi scoateţi melcii din cochilii folosindu-vă de o furculiţă fină sau de un ac mare. Inlăturaţi cu grijă extremitatea neagră a melcilor şi puneţi-i într-un vas să fiarbă în apă combinată în părţi egale cu vin alb.
La fiecare litru de lichid adăugaţi: 1 morcov, 1 ceapă, 2 haşme, tăiate toate în rondele fine. Pentru aromare puneţi: o rămurică de cimbru proaspăt, pătrunjel verde, o foaie de dafin, piper şi sare.
Lăsaţi vasul să fiarbă în clocote, luaţi cu grijă spuma şi lăsaţi melcii cu aceste ingrediente să fiarbă pe foc domol două ore. După acest timp închideţi focul, lăsaţi melcii să se răcească în apa de fierbere şi pregătiţi aşa-numitul unt de melci.
Intr-un castron combinaţi toate ingredientele pentru acest unt de melci, adăugaţi melcii fierţi dar întregi şi cuburi mici de unt. Aduceţi-i la masă în platouri mici, individuale.
Deliciu de melci
Pofta buna!
Sunt buni melcii ca eu n-am mancat pana acum