Deliciu festiv cu morcovi proaspeti si crema de branza
PrinteazaDeliciu festiv cu morcovi proaspeti si crema de branza din: zahar brun, ulei de rapita, compot de mere, albusuri de ou, faina, bicarbonat, scortisoara, sare, nucsoara, ghimbir, morcovi, nuci, zahar pudra, crema de branaza, esenta de vanilie.
- 1 1/2 ceasca de zahar brun
- 3/4 ceasca de ulei de rapita
- 1/3 ceasca de suc de la un compot de mere neindulcit
- 4 albusuri de ou
- 2 cesti de faina alba
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite de praf de scortisoara
- 1/2 lingurita de sare
- 1 varf de lingurita de nucsoara
- 1 varf de lingurita de ghimbir macinat
- 2 1/2 cesti de morcovi rasi (aproximativ 350 g de morcovi)
- 1/3 ceasca de nuci tocate marunt
Ingrediente glazura:
- 1 ceasca de zahar pudra
- 400 g crema de branza, la temperatura camerei
- 1/2 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu ulei peretii unei tavi rotunde cu un tub in centru si presara putina faina in aceasta.
Prepara blatul, amesteca intr-un vas mare zaharul brun, uleiul, sucul de la compotul de mere si albusurile pana cand totul se transforma intr-o compozitie omogena.
Intr-un bol separat combina faina, bicabonatul de sodiu, scortisoara, sarea, nucsoara si ghimbirul.
Adauga peste ingredientele folosite la punctul anterior produsele uscate ramase si amesteca bine pentru a obtine o coca.
Pune morcovii si nucile si mixeaza din nou pana cand acestea se pierd in aluat. Muta coca in vasul pentru copt deja pregatit si tine-l in cuptor suficient cat sa treaca „testul cu scobitoarea”, 45-50 de minute.
Lasa apoi la racit.
Cu ajutorul unui cutit, separa marginile prajiturii de peretii vasului si pune blatul pe o altă farfurie pentru a se raci in totalitate.
Prepara glazura, presara treptat zaharul pudra si extractul de vanilie in crema de branza si bate cu ajutorul unui mixer.
Imbraca blatul cu aceasta glazura.
Deliciu festiv cu morcovi proaspeti si crema de branza
Pofta buna!