Deliciu festiv

Printeaza

Deliciu festiv din: margarina, zahar, ou, galbenusuri, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, biscuiti, lapte, rom, margarina, nuci, cacao si zahar pudra.

Ingrediente:Deliciu_festiv

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • faina cat cuprinde
  • coaja de lamaie si portocala
  • sare

pentru crema de nuci:

  • 300 g biscuiti populari
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cu rom
  • 100 g margarina sau unt
  • 200 g nuci
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 linguri cu zahar pudra

 

Mod de preparare:

Freacă margarina cu zahărul. Adaugă puţină coajă de lămâie şi portocală şi ouăle bătute cu un praf de sare. încorporează făina proaspăt cernută şi frământă un aluat sfărâmicios. întinde o foaie foarte subţire şi coace-o pe fundul unei tăvi unse cu puţină margarină.

Trece biscuiţii pe răzătoarea mare, apoi adaugă atât lapte cât să-i în­moi puţin.

Pune zahărul, miezul de nucă mă­cinat, romul, margarina înmuiată şi cacaua. Compoziţia astfel ob­ţinută întinde-o peste blatul copt şi răcit. Lasă la rece cel puţin două ore, după care taie în pătrate potrivite.

Uneşte apoi două pătrate între ele cu puţină cremă de ciocolată sau cafea.

Deliciu festiv

Deliciu_festiv

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. F.interesanta reteta,doresc s-o incerc,dar ce fac cu biscuitii rasi si umectati cu lapte? Va rog sa-mi dati un mail sa nu mor proasta……..merci.

  2. @Viorica: in reteta se regaseste raspunsul la intrebarea dumneavoastra. Biscuitii se amesteca cu zaharul, miezul de nucă mă­cinat, romul, margarina înmuiată şi cacaua.
    Spor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.