Deliciu festiv
PrinteazaDeliciu festiv din: margarina, zahar, ou, galbenusuri, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, biscuiti, lapte, rom, margarina, nuci, cacao si zahar pudra.
- 250 g margarina
- 250 g zahar
- 1 ou
- 3 galbenusuri
- faina cat cuprinde
- coaja de lamaie si portocala
- sare
pentru crema de nuci:
- 300 g biscuiti populari
- 150 ml lapte
- 2 linguri cu rom
- 100 g margarina sau unt
- 200 g nuci
- 2 linguri cu cacao
- 3 linguri cu zahar pudra
Mod de preparare:
Freacă margarina cu zahărul. Adaugă puţină coajă de lămâie şi portocală şi ouăle bătute cu un praf de sare. încorporează făina proaspăt cernută şi frământă un aluat sfărâmicios. întinde o foaie foarte subţire şi coace-o pe fundul unei tăvi unse cu puţină margarină.
Trece biscuiţii pe răzătoarea mare, apoi adaugă atât lapte cât să-i înmoi puţin.
Pune zahărul, miezul de nucă măcinat, romul, margarina înmuiată şi cacaua. Compoziţia astfel obţinută întinde-o peste blatul copt şi răcit. Lasă la rece cel puţin două ore, după care taie în pătrate potrivite.
Uneşte apoi două pătrate între ele cu puţină cremă de ciocolată sau cafea.
Deliciu festiv
Pofta buna!
F.interesanta reteta,doresc s-o incerc,dar ce fac cu biscuitii rasi si umectati cu lapte? Va rog sa-mi dati un mail sa nu mor proasta……..merci.
@Viorica: in reteta se regaseste raspunsul la intrebarea dumneavoastra. Biscuitii se amesteca cu zaharul, miezul de nucă măcinat, romul, margarina înmuiată şi cacaua.
Spor!