Deliciu marin: Carpaccio de ton
PrinteazaCarpaccio de ton din: ton, salota, ulei, sherry, otet de sherry, sare, piper, capere.
- 400 g ton proaspăt
- 1 şalotă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de sherry sec
- 1 linguriţă de oţet de sherry
- sare
- piper
- 3 linguriţe de capere
Mod de preparare:
Tonul se congelează bine ambalattimp de 2 ore. Şalota se taie mărunt.
Uleiul de măsline se amestecă bine cu sherry-ul, oţetul de sherry, sarea şi piperul. Caperele se scurg şi se toacă mărunt. Se adaugă în sos cubuleţele de şalotă şi caperele tocate.
Tonul congelat se taie cel mai bine în felii subţiri cu ajutorul unui aparat special de tăiat.
Feliile de ton se aranjează pe un platou, se toarnă sosul pe deasupra şi se marinează cel puţin 30 de minute (acoperite), apoi se servesc.
Carpaccio de ton
Pofta buna!